Wie is ZooVera

Een hele goede dag, welkom op mijn website! Mijn naam is Vera, ik ben een ambitieuze dierenliefhebber die na jaren ervaring graag informatie wilt delen, zodat er nog meer dieren een goede verzorging krijgen. Op deze pagina leg ik jullie uit wie ik ben en wat ik doe. Mijn doel in het leven is er zijn voor de dieren, en zoveel mogelijk dierenleed de wereld uit helpen. Dit doe ik op verschillende manieren die hier onder te lezen zijn. Mijn specialisatie ligt bij knaagdieren en konijnen.

Stichting Opvang Pettings 2009 – 2019

Waar de meesten mij waarschijnlijk van kennen is de opvang: sinds 2009 is mijn knaagdierenopvang ‘Pettings’ opgericht (inmiddels Stichting Opvang Pettings). Sinds november 2019 is Pettings niet meer actief als asiel, maar nog wel als rusthuis, hierover lees je straks meer. De reden dat ik geen asiel meer run, is omdat ik inmiddels dierverzorger ben in een ander asiel, waar ik nu 3 dagen in de week te vinden ben. Wel is het misschien leuk om te vertellen hoe mijn opvang startte, in 2009.

21362947_1675372455815457_1140285048_n

Vanuit Zeeland kwam ik terecht in het grote Rotterdam. Het eerste wat ik deed was twee ratten aanschaffen (van een goede fokker) omdat ik die van mijn ouders nooit mocht hebben! Vervolgens kwam al snel de eerste opvanger -dit was een hamster- binnen en eigenlijk heb ik lang volgehouden om heel erg klein te blijven. Toen ik naar een studio verhuisde vlak achter Rotterdam centraal kreeg ik meer ruimte en meer aanvragen voor afstandsdiertjes. Op den duur woonde ik in een appartement in Rotterdam noord, waarvan de helft dienst deed als opvang ruimte. Pettings is in 2016 een stichting geworden en eigenlijk zijn we al heel snel daarna uit onze voegen gegroeid. In de opvang zaten voornamelijk knaagdieren, maar ook zo nu en dan binnenkonijnen of andere kleine huisdieren zoals vogels.

Pettings Rusthuis

Tijdens het opvangen kom ik regelmatig in contact met mensen die van zieke of oude dieren af willen, ook deze verdwijnen met bosjes in de opvang. Mijn filosofie is dat bejaarde, chronisch zieke of gehandicapte dieren niet meer dan nodig moeten verhuizen. Hierdoor was de keuze vrij snel gemaakt dat er naast de reguliere opvang een permanente opvang moest ontstaan: het rusthuis. Inmiddels weten particulieren maar ook collega’s mij hiervoor te vinden. Met liefde verzorg ik dieren in hun laatste levensfase. Deze taak heeft Stichting Opvang Pettings tot op de dag van vandaag nog steeds, en dit doe ik met veel liefde. Volgen kan via de FB pagina en IG.logo

Bunny Barber

Door het groeiende aantal pluizige konijntjes die meer vilt dan konijn waren, ontstond de noodzaak om mij hier verder in te specialiseren. In de zomer van 2015 behaalde ik mijn konijnen trimdiploma, waarna ook particulieren mij vroegen om konijntjes te trimmen. Mijn trim-vaardigheden komen regelmatig goed van pas op mijn werk in een konijnen- en knaagdierenasiel. Ook trim ik zo nu en dan nog een konijntje voor een particulier.

Pension Zoovera

Op kleine schaal vang ik dieren tijdelijk op, wanneer hun baasje op vakantie gaat. Door drukte is het verstandig om al vroeg je vakantie-opvang-plekje te reserveren! Sinds september 2021 kan je hiervoor terecht bij Pension Zoovera (volg ook de FB en IG!)

header

Verder

Al mijn hele leven heb ik huisdieren en nog steeds ben ik elke dag met heel veel plezier bezig met het verzorgen van alle dieren die ik hier heb zitten (eigen huisdieren maar zeker ook de rusthuis bewoners). Het geeft me echt een goed gevoel als er weer een dier vertrekt naar zijn of haar ‘forever home’ vanuit mijn werk of wanneer een baasje met juist advies aan de slag gaat om het dier een beter leven te geven.

Al het bovenstaande deel ik erg graag met iedereen die een groot hart voor dieren heeft, dit heeft mij doen besluiten om van deze website een educatieve maar ook gezellige omgeving te maken voor ieder die graag mijn verhalen volgt.