Wist je dat… 6 weetjes over cavia’s

De cavia is verreweg een van de grappigste knaagdiersoorten die er bestaat, met zijn korte pootjes, kraalogen en -in verhouding- lang lijfje zijn ze gewoon enorm schattig om te zien. Ook maken ze gezellige geluiden, vooral wanneer ze de koelkastdeur open horen gaan of een plastic zak horen kraken. Ze zien er dus misschien niet heel erg slim uit, maar dat zijn ze wel! Om meer over deze lieve diertjes te leren, heb ik 6 feitjes voor jou op een rijtje gezet.

… Cavia’s zelf geen vitamine C aanmaken, en dit dus in hun dieet nodig hebben? Vitamine C zit in goede cavia brokken en in groenten zoals paprika. Ook zijn er vitamine C pilletjes verkrijgbaar voor deze kleine harige vriendjes.

…Ze geen staart hebben? Nee, echt niet!

..Cavia’s een zogenaamde ‘happy dance’ hebben? Dit wordt ook wel popcornen genoemd, omdat ze dan vanuit stilstand opeens in de lucht ‘poppen’ en gekke bewegingen hierbij maken.

..Wanneer een cavia bevalt, de baby’s helemaal kant-en-klaar zijn inclusief haar, open ogen en oren? Dit komt omdat het nestvlieders zijn, ze moeten dus net als hertjes snel na de geboorte voor gevaar weg kunnen rennen.

..Ze het allerliefste samenwonen met een vriendje? In Zwitserland is het zelfs illegaal om een cavia alleen te houden (dat zouden ze hier ook in mogen voeren, vind je niet?), cavia’s zijn gelukkiger met een soortgenootje en worden dan zelfs over het algemeen ouder.

..Cavia’s meestal tussen de 4 en 7 jaar oud worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s