De eenzame ratjes blijven binnen druppelen – tijdelijke opnamestop???

Het rusthuis is een plek waar kleine huisdieren hun laatste plekje kunnen hebben, dus oude dieren waar een hospice voor gezocht wordt kunnen hier terecht. Daarnaast zijn andere dieren die niet in een standaard gezin passen welkom mits er plek is: denk aan ratten met gedragsproblemen, cavia’s met een ziekte die wel nog een mooie tijd kunnen hebben of exotische kleine dieren waar nergens anders plek voor is. In de praktijk komen het meeste ratjes in het rusthuis, ratjes van mensen die willen stoppen en nog een plekje met vriendjes zoeken voor hun laatste groepsdiertje: heel lief, fijn en dit is zo n groot teken van liefde om het welzijn van dieren boven jouw ego te zetten!

Gerbilverhaal

Afgelopen week zijn na een veel te lang logeerpartijtje twee gerbils weg gegaan, één van mijn werk en één van een klant. Daardoor is er weer lekker de ruimte en heb ik een ruim terrarium leeg voor het geval ik die eens nodig ga hebben. Ze kwamen hier om te koppelen, eenmaal thuis zijn ze gaan vechten waardoor ik het hier nog eens geprobeerd heb. Helaas vonden ze elkaar echt niet leuk meer, uiteindelijk zijn ze terug naar de opvang (werk) gegaan zodat ze verder met het baasje konden afspreken. Helaas werd op de dag dat ik ze daarheen bracht een van de gerbils ziek: blaasontsteking. Hopelijk knapt hij snel op!

Nieuwe rusthuisdiertjes

Ook zijn er weer drie rusthuis ratjes bij gekomen die ik aan jullie ga voorstellen. De eerste twee heb ik al op de facebook pagina van het rusthuis gedeeld, de ander zal ik daar binnenkort voorstellen. Met de komst van deze ratten moet ik gaan opletten met ratten aannemen, want de rattenkooien zijn behoorlijk vol nu. Waar ik verder nog best ruimte heb voor dieren houd ik bij ratten dus even goed in de gaten waar er nog bij kunnen, en zo niet moeten mensen toch echt even een andere oplossing bedenken.

Raja is afgestaan nadat haar vriendinnetjes zijn overleden, helaas kon het baasje door omstandigheden geen nieuwe ratjes er bij nemen. Ze kende mij nog van toen ik een eigen opvang had: ze had namelijk een vorige generatie ratten bij Pettings geadopteerd! Raja is 1,5 jaar en heel lief.
Beer. Nog zo n lieverd. Beer hoopt in december 2 jaar te worden en ook hij was alleen overgebleven nadat zijn broertje overleed. De baasjes vonden het moeilijk om hem af te staan maar wilden graag het beste voor hem: een thuis met vriendjes.
En dan komen we bij Ben! Een mannetje dat een beetje in de knoop zit met zichzelf. Hij is iets over de 1 jaar en gecastreerd nadat een koppeling verkeerd liep. Daarna was hij zo gefrustreerd dat hij niet open stond voor koppelen en zelfs naar mensen ging egelen (vacht uitzetten). Hij krijgt eerst een tijdje TLC voordat hij gekoppeld kan worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s