Nog meer nieuwe rusthuis dieren

Er zijn de afgelopen tijd zes ratjes ingeslapen vanuit het rusthuis, in de vorige blog vertelde ik al dat er drie ratjes bij zijn gekomen, waarvan twee uit een vieze situatie. Preventie heeft begin september 36 ratten en 9 muizen op mijn werk gebracht, alles zat door elkaar. Ze kwamen uit een vervuild huis waar ook andere dieren waren, in héle vieze verblijven. Exan en Feiko die ik vorige keer voorstelde hoorde ook bij die groep. Ik stel jullie voor aan twee dames ook uit die situatie en twee dames die ergens anders vandaan komen.

Gina en Effie

Deze twee dames komen ook uit die grote groep, ik zag dat er een ratje met een tumor was en nog een ratje die best wel op leeftijd zou kunnen zijn. Beide dames zijn afgelopen dinsdag gecastreerd (baarmoeder is er uit) en bij Gina is de grote tumor weggehaald. Dat zal een stuk beter lopen denk ik 🙂 Ze zijn beide heel erg lief, vooral Effie (de rat op mijn schouder op de foto) wilt eigenlijk de hele tijd aandacht. Ook wel eens leuk, hele tamme ratjes in het rusthuis verwelkomen.

Effie
Gina

Mayke en Elske

Naast de twee heren en twee vrouwen uit de grote groep had ik al beloofd twee andere ratjes een thuis te bieden. Mayke heeft ook een tumor die nog verwijderd zal worden, ze zijn ongeveer 1,5 jaar en het vorige baasje heeft ze een aantal maanden na adoptie terug gebracht naar de opvang. Het schijnt dat ze heel veel abcessen hadden en dat het financiële plafond was bereikt na tientallen bezoeken aan de dierenarts. Gelukkig ben ik nog geen abcessen tegen gekomen.

Mayke links en Elske rechts

Het rusthuis zit dus weer aardig vol qua ratjes, hier en daar zou ik er nog wel eentje kwijt kunnen, maar ik wil ook heel graag aan mijn nieuwe onderneming werken. Dat gaat alleen als ik met de rusthuis dieren op mijn strepen blijf staan. Zeker nu Pension Zoovera ook gaat lopen (althans, dat is natuurlijk de bedoeling).

Wat die onderneming is hou ik nog even voor me, maar ik geef 1 tip: het heeft te maken met huisdieren 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s