Een drukke week!

Afgelopen week gebeurde er een hoop, het was de eerste week na de vakantie en dus ook de startweek van Pension Zoovera. En ik kan jullie vertellen: dat was een hoop geregel achter de schermen! Maar de website is online, en zelfs de eerste reservering is al binnen. Hoe tof is dat? Verder was het ook lekker druk, het was over het algemeen een goede week.

Helaas eindige de week op zondag best wel heftig

Wanneer je werkt met dieren, en vooral in een asiel setting, dan kom je soms dingen tegen waar je echt van schrikt. Dieren die ondervoed zijn, op hoge leeftijd nog worden afgestaan, dieren met gigantische nagels of doorgroeiende tanden. Dit hoort het -helaas- allemaal bij, en gelukkig vallen deze dieren in 80% van de gevallen nog wel op te knappen.

Afgelopen zondag kwam de dierenambulance langs, zoals ze regelmatig doen. Dit keer met een cavia. Dit was misschien wel het meest verschrikkelijke geval wat ik ooit gezien had, en natuurlijk bespaar ik jullie de foto’s, maar wat we zagen zal niet snel van ons netvlies af zijn. Deze cavia, een jong dier nog, is buiten gedumpt op een veldje. Vervolgens hebben vliegen hem gevonden en eitjes op hem gelegd. Maden voeden zich vervolgens door de cavia te eten, en ze waren dus al zo ver dat ik me afvroeg waarom hij nog leefde. Ik bespaar jullie ook verdere details, maar het was echt afzien voor dit beestje. Tijdens de rit naar de spoed dierenarts overleed hij. Ik probeer niet te veel na te denken over wat ik gezien heb, en hoe dat dier zich heeft moeten voelen, maar dat is erg moeilijk.. Ik hou me vast aan het feit dat hij niet alleen heeft moeten sterven, maar warm in een mandje van fleece nadat hij nog geknuffeld is.

Zo zielig zat hij erbij, op deze foto kan je verder gelukkig niet echt zien wat er écht aan de hand was.

Nieuwe rusthuis dieren

Vorige week vrijdag is er een ratje gebracht door een particulier. Haar naam is Happy, ze is 2 jaar, haar zusje verloren en ze durft te bijten. De mensen wilden niet door met ratjes en het dochtertje was eigenlijk ook wel een beetje bang geworden. Een heel goed rusthuis klantje dus. Hopelijk vindt ze de oudere-dames-groep gezellig!

Ook is er in mijn vakantie een hele bende ratten en muizen gebracht op het werk, waarvan er (alvast) twee mijn kant op zijn gegaan. Helaas ben ik in 4 weken tijd 5 ratjes kwijt geraakt, waardoor mijn fuzz man alleen achter bleef. Hij heeft twee vriendjes gekregen waarvan ik dacht dat ze wel vrij oud zijn. Ze mogen dus lekker hun laatste tijd in Pettings rusthuis wonen, op de pagina zal ik ze morgen ook voorstellen.

Hun namen zijn Exan (de grijze) en Feiko (de witte). Op de foto zitten ze nog in koppeling.

Ik kan dus met klem zeggen: wat een week, vorige week! Binnenkort verwacht ik nog een aantal rusthuis ratjes, maar er is ook plek voor met al het verdriet de afgelopen weken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s