Vakantie is weer voorbij!


De afgelopen drie weken had ik vakantie, vanaf deze week ben ik weer aan de slag. Met wat zal ik zo vertellen. Natuurlijk betekent vakantie nooit helemaal vakantie als je een huis vol dieren verzorgt, maar het was wel even goed om een beetje terug te schakelen. Helaas heb ik best wel een aantal dieren moeten afgeven in die periode.

Overlijdens tijdens mijn vakantie

Helaas was niet de hele vakantie een succes, er zijn 3 ratjes overleden en één ratje vlak na de vakantie. Als eerst overleed Looki, volledig onverwacht. Een jonge dame die agressief was en die ik daarom gelijk heb laten castreren. Dit ging een paar weken goed en ze was zelfs al aan een groep gekoppeld. Helaas vond ik haar op een avond koud en futloos en overleed ze binnen een uur. Zo verdrietig dat soort dingen.. Freek en Sven lagen op een avond samen naast elkaar, overleden, alsof ze het afgesproken hadden. Ze lieten hier Kevin mee alleen, die ik daarna met 4 verschillende groepen/ratten heb geprobeerd te koppelen.. Helaas lukte dat niet omdat hij erg fel is. Ik had het idee om op mijn werk te kijken of er nog een match voor hem zou zijn, omdat ik hem niet fit genoeg meer vond voor castratie. Hij dacht er zelf anders over en overleed in zijn slaap voordat ik een nieuwe koppelpoging kon doen. Ook ben ik op een zondag met spoed met konijntje Milo naar de dierenarts gesneld, dat verhaal lees je hier. Gelukkig is hij weer helemaal de oude!

Pension Zoovera

Om toch nog af te sluiten met leuker nieuws: afgelopen maandag was een spannende dag, het was namelijk de dag dat mijn pension het leven zag. Pension Zoovera (facebook , website) is een kleinschalige nood- en vakantieopvang voor kleine huisdieren. Denk hierbij vooral aan knaagdieren. Maar als ik de ruimte heb en de kennis sta ik er ook voor open om kleine vogels of exoten te verzorgen. Gelukkig heb ik een ruime ervaring opgebouwd in mijn leven met heel veel verschillende diersoorten. Al zal de focus (zeker in het begin) liggen op cavia’s en ratten en ander klein gespuis. Mocht je interesse hebben ben je natuurlijk helemaal vrij om mij even een berichtje te sturen via de pagina, een e-mail naar info@zoovera.nl of een whatsapp naar mijn zakelijke nummer: 06-28998334 .

Het logo is niet helemaal zoals ik het wil, maar dat is een zorg voor later.

Nieuwe rusthuis bewoners?

Gisteren ben ik ook weer naar mijn werk geweest in het konijnen- en knaagdierenasiel waar ik drie dagen in de week als dierenverzorger rondloop. Er zijn maandag een hele grote bups ratten en een aantal muizen gebracht uit één huis, dus die moest ik natuurlijk even bewonderen allemaal. Wellicht zitten er een aantal rusthuis klantjes bij, de dierenarts heeft ze vandaag een gezondheidscheck gegeven dus ik hoop dat ze gezond zijn verklaard en wellicht nog een tijdje een leuk leven kunnen krijgen bij Pettings Rusthuis. Ik heb zelfs een halve kooi (de ratten wonen voornamelijk in Royal suites) leegstaan, dus er is plek en liefde voor ze. Mochten er een aantal mee naar huis gaan, zal ik dat natuurlijk met jullie delen.

Morgen wordt er sowieso een damesrat gebracht van 2 jaar, die al haar hele leven schijnt te bijten. Haar vriendin is een tijdje terug overleden dus de eigenaar vroeg of ze dan hier terecht zou kunnen: natuurlijk is ze welkom!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s